Buell XB12ss Lightning 2009 VERKOCHT

Technische gegevens :

Merk: Buell
Model: XB12SS Lightning Long
Cilinderinhoud: 1202 cm³
Massa ledig voertuig: 202 kg
Nettomaximumvermogen: 70 Kw / 95 Pk
Wielbasis: 138 cm
Tellerstand: 42576 Kilometer
Bouwjaar: 2009
Kenteken: MV-GF-09

Dit is het allerlaatste modeljaar van de Buell met de “Harley” motorblokken, alhoewel deze thunderstorm zeer veel verbeteringen heeft tov de 1e generatie XB’s

Nieuw timingsysteem
De timerafdekking is geëlimineerd, omdat de motor nu wordt getimed via een nieuwe krukaspositiesensor, waardoor handmatige timing niet meer nodig is, waardoor de onderhoudskosten worden verlaagd. De ECM bewaakt actief de timing en past deze aan op basis van de rijomgeving. De nieuwe sensor voert 30 metingen per omwenteling uit, vergeleken met de vorige twee metingen per omwenteling, voor een nauwkeurigere controle van de brandstofkartering en de timing van de omstandigheden.

Robuuste krukpennen
De maat van de krukpennen is vergroot van 1,25 inch naar 1,50 inch.

Oliesysteem geüpgraded
Een oliepomp met een hoger vermogen ondersteunt het smeren van het nieuwe krukpengebied. De nieuwe pomp wordt door de krukas aangedreven, een ontwerp gebaseerd op de Buell XBRR-productieracemotorfiets. Een nieuwe oliekoeler met acht rijen biedt verbeterde koelprestaties. Alle uiteinden van de olieleidingen zijn nu voorzien van Jiffy-tite fittingen.

Nieuwe DDFI 3 ECM (motorregelmodule)
Een nieuwe ECM met verhoogde rekencapaciteit. DDFI 3 controleert en bewaakt actief de TPS (gasklepstandsensor), IAC (stationaire luchtregeling) en timing. DDFI 3 stelt de TPS automatisch op nul en past de brandstofmeting aan voor een soepeler stationair toerental, waardoor onderhoudsintervallen worden geëlimineerd en de eigendomskosten worden verlaagd. Een nieuwe progressieve gasklepnok en nieuwe gaskabels zorgen voor een soepelere gasinvoer vanaf stops en minder rotatie tot volgas.

Vergelijkbare berichten